RSS
 

Szpinakowe dobrodziejstwo

17 sie

Antyoksydanty, żelazo, kwas foliowy, witaminy C, E, K, betakaroten i witaminy z grupy B. Samo zdrowie.

O tym, że nie ma nic lepszego niż szpinak przekonałam się dosyć niedawno, jedząc pierogi z tą zieloną ‚papką’, albo jak mówi moja mamusia z ‚trawą’. Na początku też byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego warzywa, ale ostatecznie te pierogi mnie przekonały.

Teraz bardzo często na moim stole gości szpinak, głównie z makaronem(muszelki, świderki, kokardki), a już niedługo naleśniki. Na samą myśl cieknie mi ślinka;-)

Na
http://pozytywnakuchnia.pl/
 znalazłam kilka ciekawych przepisów tj. pizza ze szpinakiem, lasagne, paszteciki, suflet szpinakowy, oczywiście naleśniki i wiele innych.

Przepis na farsz do naleśników lekko zmodyfikuję, tzn. do szpinaku dodam cebulę, czosnek i odrobinę soli oraz ser żółty.

Już wkrótce pochwalę się co mi wyszło:)

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Codzienność, Kulinaria

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ewella

    20 sierpnia 2013 o 06:41

    zapraszam do siebie po przepis na zupe szpinakową http://eweluskowo.blog.pl/

     
 

  • Facebook
  • RSS